Wethouder Diepeveen opent Gedichtendag

Op donderdag 26 januari opent wethouder Kees Diepeveen de bijeenkomst ter gelegenheid van Gedichtendag 2017 in de Grote Trouwzaal in het stadhuis, waarna een stoet aan dichters zal voordragen. https://www.utrecht.nl/wonen-en-leven/vrije-tijd/stadhuis/culturele-activiteiten/poezie-in-het-stadhuis/

Poëzie in het Stadhuis, Stadhuis Grote Trouwzaal, Korte Minrebroederstraat 2, Utrecht
Donderdag 26 januari, aanvang 16:00 uur, toegang: gratis

Op de laatste donderdag in januari is het Nationale Gedichtendag. Deze traditie bestaat sinds 2000. In het hele land vinden dan vele activiteiten plaats rond dichters en gedichten.
Zie ook: http://www.poezieweek.com

Dit jaar herstellen we een gebruik uit de eerste jaren van Gedichtendag te Utrecht: de voordracht door dichters uit de stad en dichters uit het stadhuis en stadskantoor. U gaat luisteren naar negen dichters van het Utrechts Stadsdichtersgilde, afgewisseld met een keur aan ambtenaren uit het stadskantoor waaronder een wethouder, de trouwambtenaar en de speechschrijver van de burgemeester.

De presentatie is in handen van Onno Kosters en Nanne Nauta.

U kan luisteren naar: Kees Diepeveen, Peter Drehmanns, René Guljé, Baban Kirkuki, Peter Knipmeijer, Onno Kosters, Frank van der Lecq, Erlijn Mulder, Nanne Nauta, Fred Penninga, Pauline Pisa, Alexis de Roode, Lars Schotel en Els van Stalborch.