Poëziekrant VersVrijheid – 75 jaar vrijheid

Nu veel activiteiten rond ‘75 Jaar Vrijheid’ in Utrecht zijn afgelast, komt het Utrechts Stadsdichtersgilde met een poëziekrant vol interviews, gedichten en foto’s. De ‘VersVrijheid’-krant is een herdenking en viering in-één op papier en zal in aanloop naar 5 mei gratis door Utrecht worden verspreid.
In de krant staan interviews met ooggetuigen van de oorlog in Utrecht. Eén daarvan is de honderdjarige Elma Heuperman, die in Oog in Al woont en als twintiger op de fiets hongertochten naar Oost-Nederland maakte. Deze ooggetuigen worden geëerd met speciaal voor hen geschreven gedichten.
Er staat poëzie in de krant van Utrechtse dichters van binnen en buiten het Utrechts Stadsdichtersgilde, maar ook van internationale dichters die niet in vrijheid konden of kunnen schrijven. Historicus Ad van Liempt schreef over een tragische gebeurtenis in Utrecht op 7 mei 1945.
De ‘VersVrijheid’-krant is online te bekijken en lezen: https://tiny.cc/versvrijheidutrecht. Met dank aan het Vfonds, alle 75 Jaar Vrijheid-partners en alle bijdragers: burgemeester Jan van Zanen, Anne Broeksma, Hanneke van Eijken, Els Van Stalborch, Fred Penninga, Ruben van Gogh, Yentl van Stokkum, Baban Kirkuki, Marieke Lucas Rijneveld, historicus Ad van Liempt, cartoonist Argibald, Frank de Munnik en fotograaf Ruud Spaargaren.